Pravne določbe

Te spletne strani vsebujejo informacije o izdelkih in storitvah, ki jih ponuja podjetje Orient shop import-export d.o.o., Spodnji Slemen 11c, 2352 Selnica ob Dravi pod blagovno znamko UGrooves (Underground Grooves), ter služijo kot elektronsko prodajno mesto podjetja – spletna trgovina. UGrooves (Underground Grooves) ne more prevzeti odgovornosti za morebitno škodo, nastalo z uporabo informacij s teh strani v namene, ki ne sodijo v okvir njihove predvidene namembnosti.

UGrooves (Underground Grooves) se obvezuje ščititi interese uporabnikov storitev in preprečevati morebitne zlorabe.

UGrooves (Underground Grooves) ne more odgovarjati za zlorabe, za katere se ne da ugotoviti, da so nastale kot posledica tehnično-varnostne napake sistema spletne trgovine ali napake uslužbencev UGrooves (Underground Grooves).

UGrooves (Underground Grooves) vlaga razumne napore v vzdrževanje informacij na teh straneh kot ažurnih in točnih. Vendarle so zaradi dinamičnosti tržišča z računalniško in elektronsko opremo v manjšem številu možna odstopanja stvarnih podatkov in podatkov, dostopnih na spletnih straneh. UGrooves (Underground Grooves) se obvezuje v vsakem takem primeru premisliti o specifični situaciji ter ponuditi kupcu razne variante rešitev.


Fotografije izdelkov so samo ilustrativne narave ter ne morejo vedno in v vseh detajlih odgovarjati izdelkom, ki so stvarno dobavljivi. V kolikor potrebujete detajlnejše informacije, kontaktirajte prodajo UGrooves (Underground Grooves).

V primeru, da naročenega artikla ni v skladišču, Vas bodo uslužbenci prodaje UGrooves (Underground Grooves) kontaktirali v najkrajšem možnem času ter Vam ponudili opcijo čakanja na artikel, zamenjavo za drug odgovarjajoč artikel ali vračilo denarja v polnem znesku.

UGrooves (Underground Grooves) si pridržuje pravico ne izdati blaga na osnovi naročil z nepopolnimi in/ali netočnimi podatki. Z registracijo na teh spletnih straneh potrjujete, da ste v celoti seznanjeni, ter da sprejemate Pogoje uporabe storitev spletne trgovine UGrooves (Underground Grooves).

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče v Mariboru. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah in napisanem besedilu.

Jamstvo privatnosti/Varnost

Mi v UGrooves (Underground Grooves) se obvezujemo, da bomo varovali privatnost in tajnost osebnih podatkov vseh naših kupcev, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Uradni list RS 86/2004 z dne 5. 8. 2004).

Vsi uslužbenci UGrooves (Underground Grooves)-ja in poslovni partnerji so pogodbeno zavezani spoštovati načela zaščite privatnosti in tajnosti podatkov.

Zbiramo samo nujne, osnovne podatke o kupcih/uporabnikih in informiramo kupce o načinu njihove uporabe. Redno dajemo kupcem možnost odločanja o uporabi njihovih podatkov, vključno z možnostjo odločitve, če želijo ali pač ne, da se njihovo ime odstrani s seznama, ki se uporablja za marketinške kampanje.

Osebni podatki kupcev, shranjeni v informacijskem sistemu UGrooves (Underground Grooves), se varujejo na varnem strežniku in so dostopni samo uslužbencem UGrooves (Underground Grooves), katerim so ti podatki nujni za nudenje kvalitetnih storitev našim kupcem.

Uporaba podatkov je omejena na komunikacijo s kupci v namen opravljanja prodajnih transakcij ter obveščanja uporabnikov o novostih in ugodnostih, ki so jim dostopne preko spletne trgovine.

UGrooves (Underground Grooves) jamči, da osebni podatki uporabnikov spletne trgovine UGrooves (Underground Grooves) brez izrecne predhodne privolitve uporabnika ne bodo nikoli dani na vpogled in uporabo tretji strani. Izjema pri uporabi podatkov je možna samo s strani pooblaščenih državnih služb.

Z registracijo potrjujete točnost in popolnost v obrazcu navedenih podatkov ter dajete izrecno soglasje, da lahko UGrooves (Underground Grooves), skladno z odredbami Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Uradni list RS 86/2004 z dne 5. 8. 2004), obdeluje osebne podatke, označene v obrazcu za potrebe lastnih evidenc in nudenja storitev obveščanja o novih izdelkih in storitvah.

V naši spletni trgovini uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov.

Dostava/Garancija

UGrooves (Underground Grooves) se obvezuje dostaviti blago s kompletno dokumentacijo in pripadajočo embalažo, tj. kompletno, kakršno je dobavljeno s strani distributerja. Glede na sedanje stanje tehnologije se obe strani zavedata, da ni mogoče jamčiti stoodstotne izpravnosti komponent, tako hardverske kot softverske, ter medsebojne kompatibilnosti vseh komponent, ponujenih na ceniku.

Da bi se uveljavila pravica do garancije, je potrebno poleg neizpravne komponente priložiti vso potrebno dokumentacijo, nepoškodovano embalažo ter kopijo računa, s katero se potrjuje nakup. Poleg tega je potrebno navesti detajlen opis napake, da bi se olajšalo preverjanje neizpravnosti s strani servisa UGrooves (Underground Grooves).

Zamenjava delov pred preverbo izpravnosti navedenih pomanjkljivosti ni mogoča, če v ceniku za navedeno skupino artiklov ni drugače navedeno (npr. v primeru reklamacije se artikel zamenja 1 za 1 v garancijskem roku). Reklamacije, ki se pošiljajo s paketno distribucijo, morajo biti predpisano zapakirane v kartonsko embalažo. Vse reklamacije, nepravilno zapakirane ali tiste, pri katerih je prišlo do vidnih mehanskih poškodb pri transportu, ne bodo prevzete s strani UGrooves (Underground Grooves), temveč bodo vrnjene pošiljatelju na njegov strošek.

Garancija ne pokriva pomanjkljivosti, poškodb in okvar, nastalih z nestrokovnim in nepravilnim ravnanjem. Pod nepravilno ravnanje so vključeni: priklop naprav in artiklov na vire energije, ki niso predpisani v navodilih za uporabo, ter uporaba naprav v nepredvidenih pogojih in prostorih. Pravico do uveljavljanja garancije uporabnik izgubi tudi v primeru nepooblaščenega popravljanja artiklov in naprav, ravnotako pa tudi v primeru popravila s strani tretje nepooblaščene osebe. UGrooves (Underground Grooves) ne odgovarja za podatke na računalniku, HDD napravi ali kateri koli napravi, ki služi za shranjevanje podatkov. Morebitne stroške, nastale s transportom artiklov do lokacije servisa podjetja ter povratne nosi kupec..

V primeru reklamacije artiklov, ki jih servis UGrooves (Underground Grooves) razglasi za izpravne, bo zaračunan servis po trenutno veljavnem ceniku servisa.

UGrooves (Underground Grooves) se obvezuje, da bo izdelek, katerega garancija ni urejena v času 45-ih dni, zamenjal z novim.

Pod garancijo ne spadajo baterije in potrošni material.

Ob dostavi kupec prejme račun, kjer so navedene dodatne informacije glede pravice vračila blaga ter pogoji in način izvršitve same pravice. Navedene so vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije in GLS Slovenia,  vendar si UGrooves (Underground Grooves) pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. UGrooves (Underground Grooves) ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca.

Cene/Načini plačila

Vse cene v UGrooves (Underground Grooves) trgovini so v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila razen v primeru, da so zaradi informacijskega sistema napačno označene. Cene nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru si UGrooves (Underground Grooves) pridržujejo pravico naročilo razveljaviti.

V UGrooves (Underground Grooves) trgovini omogočamo naslednje načine plačila: 

  • z gotovino ob prevzemu (oz. "Po povzetju"),
  • z nakazilom na račun podjetja (Orient shop import-export d.o.o.)

Vračilo blaga/Pravica do odstopa od nakupa/Poškodovane pošiljke

V skladu z določili 43.člena Zakona o varstvu potrošnikov lahko naročeno blago, ki ste ga kupili  iz kakršnegakoli razloga vrnete v 15 dneh od prejema.
Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Blago morate vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini skupaj z originalnim računom najkasneje v 15 dneh po sporočilu o odstopu. Možnost vračila ne velja za izdelke, programsko opremo, programsko opremo z kodo, avdio- in video nosilce, knjige in potrošni material, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža oz. varnostni pečat. Morebitne stroške vračila krije kupec razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo !!!

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne najkasneje v 15 dneh z nakazilom na tekoči račun.  V UGrooves (Underground Grooves) omogočamo tudi zamenjavo artikla.

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da paket prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolni reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Postopek nakupa

Izbira izdelka
Vsak artikel je predstavljen s sliko, opisom in ceno. Ko se odločite za nakup enega izmed njih, kliknete »V KOŠARICO«.

Nakupovalna košarica
V nakupovalni košarici so zbrani podatki o vašem naročilu (izbrani izdelki, njihova količina in cena). V pregledu košarice lahko spreminjate količino izdelkov ali izbrane izdelke odstranite iz košarice.

Prijava
Ko želite dokončati nakup v košarici, kliknete »NAROČILO«. Če ste se že kdaj prej prijavili v E-trgovino, vnesete svoj e-poštni naslov in geslo, če pa se prijavljate prvič, morate registrirati in aktivirati uporabniški račun.

Registracija, aktivacija uporabniškega računa in oddaja naročila
Zaradi zagotvaljanja varnosti in resničnosti podatkov, je za nakup preko spleta potrebna registracija v UGrooves (Underground Grooves) trgovino. Ko izpolnite registracijski obrazec boste na navedeni email naslov prejeli aktivacjsko kodo in povezavo. Potrebno je le klikniti na povezavo v emailu in vaš račun bo aktiviran.

Po prijavi še enkrat preglejte vsebino košarice in nadaljujete s klikom na »NAROČILO«, kjer vpišete naslov, na katerega želite prejeti naročilo ("naslov za dostavo") in naslov, na katerega želite da bo račun izstavljen ("naslov plačnika"). Izberite način plačila, preverite podatke in kliknite na "NADALJUJ". V zadnjem koraku vam preostane še samo pregled podatkov in potrditev naročila (klik na "POTRDI NAROČILO"). V primeru da želite spremeniti podatke kliknite na "NAZAJ".

Potrdilo o nakupu
Na vaš e-naslov boste prejeli potrdilo o nakupu, izdelke pa bomo skupaj z računom dostavili na izbran naslov. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z vašim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu o nakupu.

Nedovoljeno kopiranje (avtorske pravice)
Vsa besedila na naši spletni strani so naša last in so avtorsko zaščitena. Vsakršno nedovoljeno kopiranje bo sankcionirano s prijavo uradnemo organu ter globo.

Med avtorska dela na naši spletni strani sodijo:

- besedila
- vsi deli programske kode
- vsa programska arhitekura in inžiniring
- grafični elementi, slike, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno.

Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti podjetja Orient shop d.o.o. je prepovedano.